Passieconcert 13 april 2019 | 20:00 uur | Domani Venlo

Requiem Mozart website

Franciscuskoor Venlo o.l.v. Marianne Maessen Scherjon

Marleen Everink (sopraan), Guja Sandholt (alt)
Luke Mitchell (tenor) en Agris Hartmanis (bas)

Orchestra Classica | Joost Anne Veerman, orgel

Kaarten: € 15,00 - verkrijgbaar aan de kassa
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vrije plaatskeuze!)

Het ‘Requiem’ van Mozart is met raadselen omgeven. Wie was de opdrachtgever en voor wie was het nu werkelijk bedoeld? En zou Mozart voorvoeld hebben dat het zijn laatste noten waren? De dood kwam te snel en hij kon het werk niet voltooien, maar wie er naar luistert, ontkomt bijna niet aan de gedachte dat Mozart zijn persoonlijke visie geeft op zijn eigen sterfelijkheid en het testament opmaakt van zijn muzikale leven. Buiten de vele wereldlijke composities van Mozart wordt dit prachtig geestelijke werk als een hoogtepunt beschouwd in zijn ontwikkeling en van Mozart’s scheppend vermogen. 

Daarnaast brengt het Franciscuskoor ‘Miserere in C’ van Johann Adolf Hasse ten gehore. In dit werk uit 1730 speelt het gevoel een nadrukkelijke rol en lijkt de componist met name in de aria’s vooruit te lopen op de muziek van Mozart. Samen met het 'Requiem' vormt dit werk een toepasselijk geheel voor dit passieconcert.

Voor deze gelegenheid is het Franciscuskoor aangevuld met projectzangers. Laat uw ziel beroeren en kom luisteren!