De afgelopen tijd hebben we niet stilgezeten! Online doorgerepeteerd, buiten gerepeteerd, in kleine groepjes gezongen.... Vanavond gaan we, vanzelfsprekend met de coronamaatregelen in acht, weer repeteren in de kerk. Want.... zondag luisteren we met het koor in kleine bezetting de hoogmis op! Zo zullen we de komende tijd met wisselende samenstelling de missen opluisteren, totdat we wee met z'n allen kunnen en mogen. Aanstaande zondag beginnen we met de mis van Schubert. Je bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren!

afbeelding_klein.png
Wij volgen het advies van RIVM en de korenbond en hebben daarom moeten besluiten het concertvan 4 april a.s. af te lasten. 

AGNUS DEI - MUSIC FOR INNER HARMONY

Hoe vaak antwoorden we op de vraag “Hoe gaat het met je?”, met “Druk, druk, druk!”. Het is dan ook af en toe geen overbodige luxe om een moment van bezinning in te lassen. Laat je gedachten gaan, denk niet aan toekomst of verleden, neem even de tijd om stil te staan. Muziek kan daarbij een mooie rol spelen. Muziek raakt ons en brengt ons diepste wezen in vervoering. Door muziek komen allerlei gevoelens los, dwalen gedachten weg. Muziek kan zelfs tot nieuwe inzichten leiden. Zeker klassieke muziek kan een belangrijke component zijn tijdens een moment van bezinning. Daarom wil het Franciscuskoor Venlo onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon u van harte uitnodigen voor hun passieconcert dat deze keer de titel draagt: “Agnus Dei, Music for inner harmony”. Het koor brengt voor u een programma met werken die perfect in dit thema passen. Natuurlijk diverse malen een “Agnus Dei”, bijvoorbeeld uit het “Requiem” van Gabriël Fauré en dat van Karl Jenkins. Maar ook het verstilde “Abendlied” van Josef Gabriel Rheinberger en het meeslepende “Lacrimosa” uit het “Requiem” van Wolfgang Amadeus Mozart worden ten gehore gebracht. Het koor wordt begeleid door Joost Anne Veerman op piano. Een blaaskwintet van harmonie St. Caecilia uit Blerick zal tevens enkele passende werken ten gehore brengen. Of het nu gaat om de innerlijke rust of om het gewoon genieten van een aantal mooie koorwerken, u bent van harte welkom!

Het concert is op zaterdagavond 4 april om 20:00 uur in Domani Venlo. Kaarten à € 12,50 per stuk zijn verkrijgbaar aan de kassa op de avond van het concert. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
neiuws websiteHet Franciscuskoor is druk bezig met de voorbereidingen van de uitvoeringen rondom de kerstdagen. Op 24 december verzorgt het koor de nachtmis, en op 25 december de hoogmis en aanlsuitend het tradiotionele kerstconcert. Tijdens de missen zal de feestelijke 'Messa di Gloria' van Puccini ten gehore worden gebracht. Daarnaast natuurlijk veel stemmige kerstliederen. Tijdens het kerstconcert wordt een keur van internationale, bekende en sfeervolle kerstliederen gebracht. Komt u ook luisteren?! U bent van harte welkom!
"Dona eis requiem aeternam" 
Theo StroekenMet groot verdriet ontvingen wij het bericht dat onze beschermheer, Theo Stroeken, plosteling is overleden. Zaterdag 13 april nog voerde het Franciscuskoor in zijn aanwezigheid het Requiem van Mozart uit, niet wetende dat boven-staande woorden de laatste zouden zijn die hij van "zijn" koor zou horen. 

Wij zullen altijd een warme herinnering aan hem bewaren, want hij was een trouwe vriend en een man met een groot hart voor het Franciscuskoor. We verliezen in hem onze grootste fan en zullen zijn trotse "Geej heb weer práchtig gezônge!" missen. 
We zijn dankbaar voor alles wat Theo voor ons gedaan en betekend heeft!

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Nell, dochter Ingrid en familie en wensen hen veel kracht en troost toe in deze moeilijke periode. 

onderscheiding janWat was hij verrast! Koorlid Jan Haenen werd vrijdagavond 11 januari benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Naussau. Burgemeester Antoin Scholten speldde hem deze koninklijke onderscheiding op. Jan heeft zich jarenlang ingezet als bestuurslid van het koor en andere verenigingen en heeft in die functie allerlei uiteenlopende taken vervuld. Wij zijn hartstikke trots op Jan en feliciteren hem van harte met deze verdiende huldiging!

Jan Haenen