Voorzitterswissel!

Afgelopen zaterdag vond tijdens ons feestelijke Cecilia avond een voorzitterswissel plaats. De voorzittershamer werd door Paul Koetsenruijter, na ruim 22 jaar de voorzitter te zijn geweest, overgedragen aan Monique Stoffels. Tijd voor de volgende generatie om het stokje over te nemen. We wensen Monique heel veel succes en wijsheid toe. Met haar hebben we alle vertrouwen in een goede koers voor de toekomst van onze vereniging!

Wij willen Paul Koetsenruijter van harte bedanken voor zijn jaren lange trouwe inzet als voorzitter en voor alles wat hij voor ons koor heeft mogen betekenen! 

IMG-20221106-WA0004a.jpg

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en staande mensen


Afgelopen jaar kon het Franciscuskoor het 110-jarig jubileum niet vieren om de bekende redenen. Maar.... dat is helemaal niet erg! Dat betekent dat we namelijk dit jaar het 111 jarig jubileum kunnen vieren en dat getal klinkt op zichzelf al feestelijk. Dus noteer alvast in de agenda zondag 29 mei, 16:00 uur. Meer informatie volgt snel... het wordt in ieder geval een bijzonder muzikaal evenement dat u niet mag missen!

Save the date
De afgelopen tijd hebben we niet stilgezeten! Online doorgerepeteerd, buiten gerepeteerd, in kleine groepjes gezongen.... Vanavond gaan we, vanzelfsprekend met de coronamaatregelen in acht, weer repeteren in de kerk. Want.... zondag luisteren we met het koor in kleine bezetting de hoogmis op! Zo zullen we de komende tijd met wisselende samenstelling de missen opluisteren, totdat we wee met z'n allen kunnen en mogen. Aanstaande zondag beginnen we met de mis van Schubert. Je bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren!

afbeelding_klein.png
Wij volgen het advies van RIVM en de korenbond en hebben daarom moeten besluiten het concertvan 4 april a.s. af te lasten. 

AGNUS DEI - MUSIC FOR INNER HARMONY

Hoe vaak antwoorden we op de vraag “Hoe gaat het met je?”, met “Druk, druk, druk!”. Het is dan ook af en toe geen overbodige luxe om een moment van bezinning in te lassen. Laat je gedachten gaan, denk niet aan toekomst of verleden, neem even de tijd om stil te staan. Muziek kan daarbij een mooie rol spelen. Muziek raakt ons en brengt ons diepste wezen in vervoering. Door muziek komen allerlei gevoelens los, dwalen gedachten weg. Muziek kan zelfs tot nieuwe inzichten leiden. Zeker klassieke muziek kan een belangrijke component zijn tijdens een moment van bezinning. Daarom wil het Franciscuskoor Venlo onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon u van harte uitnodigen voor hun passieconcert dat deze keer de titel draagt: “Agnus Dei, Music for inner harmony”. Het koor brengt voor u een programma met werken die perfect in dit thema passen. Natuurlijk diverse malen een “Agnus Dei”, bijvoorbeeld uit het “Requiem” van Gabriël Fauré en dat van Karl Jenkins. Maar ook het verstilde “Abendlied” van Josef Gabriel Rheinberger en het meeslepende “Lacrimosa” uit het “Requiem” van Wolfgang Amadeus Mozart worden ten gehore gebracht. Het koor wordt begeleid door Joost Anne Veerman op piano. Een blaaskwintet van harmonie St. Caecilia uit Blerick zal tevens enkele passende werken ten gehore brengen. Of het nu gaat om de innerlijke rust of om het gewoon genieten van een aantal mooie koorwerken, u bent van harte welkom!

Het concert is op zaterdagavond 4 april om 20:00 uur in Domani Venlo. Kaarten à € 12,50 per stuk zijn verkrijgbaar aan de kassa op de avond van het concert. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..