Concert


3.0 Op zondag 7 april geeft het Franciscuskoor, onder leiding van Marianne Scherjon, een concert met als titel "MUSIC FOR INNER HARMONY", met o.a. het Requiem van Gabriel Fauré.
Het koor wordt aan het orgel begeleid door Roelof Hamberg.

Het concert vindt plaats om 13:00 uur in de H. 
Familiekerk, Belletablestraat 21, Venlo en de toegang is gratis.

Wij hopen weer velen van u te mogen verwelkomen bij wat belooft een geweldig mooi concert te worden 3.0 


2022 04 26 Paul K Lintje 
Vandaag heeft onze voorzitter een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen uit handen van onze burgemeester voor al zijn verrichte werkzaamheden, niet alleen binnen onze vereniging maar ook daarbuiten. PROFICIAT!


De afgelopen tijd hebben we niet stilgezeten! Online doorgerepeteerd, buiten gerepeteerd, in kleine groepjes gezongen.... Vanavond gaan we, vanzelfsprekend met de coronamaatregelen in acht, weer repeteren in de kerk. Want.... zondag luisteren we met het koor in kleine bezetting de hoogmis op! Zo zullen we de komende tijd met wisselende samenstelling de missen opluisteren, totdat we wee met z'n allen kunnen en mogen. Aanstaande zondag beginnen we met de mis van Schubert. Je bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren!

afbeelding_klein.png
Wij volgen het advies van RIVM en de korenbond en hebben daarom moeten besluiten het concertvan 4 april a.s. af te lasten. 

AGNUS DEI - MUSIC FOR INNER HARMONY

Hoe vaak antwoorden we op de vraag “Hoe gaat het met je?”, met “Druk, druk, druk!”. Het is dan ook af en toe geen overbodige luxe om een moment van bezinning in te lassen. Laat je gedachten gaan, denk niet aan toekomst of verleden, neem even de tijd om stil te staan. Muziek kan daarbij een mooie rol spelen. Muziek raakt ons en brengt ons diepste wezen in vervoering. Door muziek komen allerlei gevoelens los, dwalen gedachten weg. Muziek kan zelfs tot nieuwe inzichten leiden. Zeker klassieke muziek kan een belangrijke component zijn tijdens een moment van bezinning. Daarom wil het Franciscuskoor Venlo onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon u van harte uitnodigen voor hun passieconcert dat deze keer de titel draagt: “Agnus Dei, Music for inner harmony”. Het koor brengt voor u een programma met werken die perfect in dit thema passen. Natuurlijk diverse malen een “Agnus Dei”, bijvoorbeeld uit het “Requiem” van Gabriël Fauré en dat van Karl Jenkins. Maar ook het verstilde “Abendlied” van Josef Gabriel Rheinberger en het meeslepende “Lacrimosa” uit het “Requiem” van Wolfgang Amadeus Mozart worden ten gehore gebracht. Het koor wordt begeleid door Joost Anne Veerman op piano. Een blaaskwintet van harmonie St. Caecilia uit Blerick zal tevens enkele passende werken ten gehore brengen. Of het nu gaat om de innerlijke rust of om het gewoon genieten van een aantal mooie koorwerken, u bent van harte welkom!

Het concert is op zaterdagavond 4 april om 20:00 uur in Domani Venlo. Kaarten à € 12,50 per stuk zijn verkrijgbaar aan de kassa op de avond van het concert. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
neiuws websiteHet Franciscuskoor is druk bezig met de voorbereidingen van de uitvoeringen rondom de kerstdagen. Op 24 december verzorgt het koor de nachtmis, en op 25 december de hoogmis en aanlsuitend het tradiotionele kerstconcert. Tijdens de missen zal de feestelijke 'Messa di Gloria' van Puccini ten gehore worden gebracht. Daarnaast natuurlijk veel stemmige kerstliederen. Tijdens het kerstconcert wordt een keur van internationale, bekende en sfeervolle kerstliederen gebracht. Komt u ook luisteren?! U bent van harte welkom!

02 Jun

Opluistering Hoogmis Jun 02, 2024 - 10:00 AM Heilige Antoniuskerk Blerick