Daar zijn ze dan! 
De jubilarissen van het Franciscuskoor, die zondag aanstaande hun koorjubileum vieren met een bijzonder jubileumviering in de H. Familiekerk Venlo.
jubilarissen website

Sopraan Maria Kuyper viert haar 25-jarig koorjubileum. Maria was zo onder de indruk van het kerstconcert, dat zij besloot om van het schoolkoor waar ze tot dan toe in zong, over te stappen naar het Franciscuskoor. Zij prijst zich gelukkig dat ze deel uit mag maken van een muziekgezelschap dat volgens haar mening prachtige koormuziek ten gehore brengt. Regelmatig heeft Maria kippenvel-momenten bij het zingen van bijvoorbeeld Mozart of Haydn, maar ook raakt ze ontroerd van hedendaagse componisten zoals Karl Jenkins. Ze geniet van de jeugd die in de rij voor haar ijverig mee staan te zingen, en koestert de herinnering dat ook haar kinderen een tijd lang mee hebben gezongen bij het koor. Ze hoopt, zoals ze zelf zegt, zolang haar stem het toelaat, nog heel lang te mogen zingen in het koor. En dat hopen wij natuurlijk ook!

Tenor Joep Gielen werd als kind door zijn vader meegenomen naar het koor. Hij zei "ga hier maar staan" en vanaf dat moment was het vanzelfsprekend dat hij lid was van het koor. Bescheiden en niet graag op de voorgrond, is Joep 50 jaar later onlosmakelijk verbonden met het koor. Hij heeft als edelsmid al heel wat koorspeldjes gemaakt voor jubilerende koorleden. Maar ook kapotte kettinkjes, armbanden of andere sieraden van koorleden werden door Joep gerepareerd. Hij houdt van de oude gezellige liederen, wat ook bleek tijdens zijn interne huldiging op de afgelopen koorreis. Nadat hij werd toegezongen met enkele "gouwe ouwe", bracht hij zelf ook nog een lied ten gehore. Joep, een stille, onmisbare kracht in het koor. Zijn spreuk is " kwade mensen hebben geen liederen". Nou Joep, jij hebt er heel erg veel!

Last but not least, bariton Paul Koetsenruijter. 50 jaar lid, en al 17 jaar voorzitter van het Franciscuskoor. Hij werd in de eerste klas van de lagere school "geronseld" voor het koor. Met in het vooruitzicht het jaarlijkse koorreisje, werd hij lid van het koor. Na jaren laste hij een pauze in. In die periode werd hij benaderd om voorzitter te worden van het koor. Maas als betrokken verenigingsman vond hij dat hij dan ook weer lid moest worden van het koor. En zo geschiedde. Hij vindt het zingen bij het koor nog steeds leuk, "omdat het koor er nog steeds in slaagt om te blijven groeien. Blijven werken aan het niveua en vooral heel fijne en mooie concerten geven" . Daarbij is de uitvoering van het Requiem van Mozart voor hem een mijlpaal. Hij is er trots op dat we dat werk met "óns koor"hebben morgen zingen. 
Dierbaar is de jarenlange samenwerking met Gerard Franck en de medebestuursleden van het Festival Religieuze Muziek. Heel speciaal voor hem is de constatering dat het koor na het overlijden van Lex Traa en Gerard Franck zich heeft herpakt, en met dirigente Marianne gekozen hebben voor de koers van uitgaan van eigen kracht en sindsdien zoveel prachtige projecten hebben mogen doen en gaan doen. 
Paul, het koor is een niet meer weg te denken onderdeel van je leven en we zijn er trots op als koorlid én voorzitter!

Tijdens de koorreis naar Limburg aan de Lahn hebben we de jubilarissen al uitgebreid in het zonnetje gezet. We eren hen nogmaals in de speciale jubileumviering, waarin we een programma ten gehore brengen dat door de jubilarissen zelf is uitgekozen; klik hier voor meer informatie. 

16 - 16 Jun

Opluistering Hoogmis Jun 16, 2024 - 11:00 AM - Jun 16, 2024 - 12:00 PM Heilige-Familiekerk, Venlo, Netherlands